top of page
pexels-dariabuntaria-4084279_edited.jpg

Veel gestelde vragen over kinesiologie

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een holistische therapievorm die het lichaam helpt om in balans te komen door middel van spiertesten. Het is gebaseerd op zowel westerse anatomie en fysiologie als oosterse geneeskunde. Een kinesioloog gebruikt zachte druk op specifieke spieren om energetische blokkades of disbalans in het lichaam op te sporen en vervolgens technieken toe te passen om deze te corrigeren.

Hoe werkt kinesiologie?

Een kinesioloog werkt met spiertesten, waarbij de reacties van de spieren worden gebruikt om het energieniveau en de staat van balans in het lichaam te beoordelen. Als een spier unlockt, kan dit wijzen op een energetische disbalans of stress. Vervolgens worden technieken zoals zachte correcties, acupressuur, ademhalingsoefeningen of het masseren van meridiaanpunten toegepast om de balans te herstellen.

pexels-olly-3807997.jpg

Waarvoor kan kinesiologie worden gebruikt?

​

Kinesiologie kan voor veel verschillende klachten en situaties worden gebruikt, waaronder:

  • Stress en spanning verminderen

  • Emotioneel welzijn verbeteren

  • Fysieke pijn en spierspanning verlichten

  • Slaap- en energieniveau verbeteren

  • Concentratie- en leerproblemen aanpakken

  • Spijsverteringsklachten verlichten

  • Ondersteuning bij herstel van blessures

​

Vraag ook vooral wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke klacht of problematiek.

Is kinesiologie geschikt voor iedereen?

​

Ja, kinesiologie is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Het is een zachte, niet-invasieve methode die kan worden aangepast aan de behoeften van jouzelf.

​

Het is wel actieve therapie. Je dient dus wel zelf aan de slag te gaan.

 

Het kan een effectieve aanvulling zijn op traditionele medische behandelingen, maar vervangt deze niet.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste kinesiologie behandeling?
 

Tijdens de eerste sessie zal ik een intakegesprek met je voeren om inzicht te krijgen in jouw klachten en doelen. Daarna spoor ik blokkades op  met spiertesten. Ik ga  zachte correcties en technieken toepassen om je energie in balans te brengen.

Aan het einde van de behandeling bespreken we wat ik heb gedaan. Soms kun je tips of oefeningen mee naar huis krijgen om je herstel te ondersteunen.

Wat is het verschil tussen kinesiologie en fysiotherapie?
 

Hoewel beide therapieën werken met het lichaam en spieren, is kinesiologie meer gericht op het herstellen van de balans in het energiesysteem van het lichaam en het aanpakken van emotionele en energetische blokkades.

Fysiotherapie richt zich meer op de fysieke behandeling van spieren, gewrichten en het bewegingsapparaat. De twee kunnen uitstekend gecombineerd worden. Dan zijn ze complementair aan elkaar.

bottom of page